Εφ ) ημερίδα

Εφημερίδα μαθητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου Σπάρτης

Προσδοκούμε στο …Ε της ημέρας, του λόγου, της πληροφορίας,

της επιλογής, της κρίσης, της παιδείας …

 

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Μια ευχάριστη ορεινή διαδρομή στις παρυφές του Ταϋγέτου

Αφήνουμε πίσω μας τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Μυστρά, που συνδέεται οδικά με τη Σπάρτη και απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα, καθώς ανηφορίζουμε το μονοπάτι που θα μας  οδηγήσει στην Αναβρυτή. Πρόκειται για έναν ορεινό γραφικό οικισμό τον οποίο θα συναντήσουμε μετά από τη διάνυση 3,5 χιλιομέτρων. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ακολουθούμε το πλακόστρωτο μονοπάτι που συνέδεε παλιότερα τον οικισμό με την Σπάρτη. Όλη η διαδρομή γίνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φαράγγι. Το μονοπάτι είναι άριστα συντηρημένο και σηματοδοτημένο, γεγονός που οφείλεται στον Ε.θνικό Ο.ρειβατικό Σ.ύλλογο Σ.πάρτης και στους εθελοντές ορειβάτες του. 

Η διαδρομή είναι ξεκούραστη και ευχάριστη. Στο σύνολο της διαδρομής ο πεζοπόρος-ορειβάτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την καταπράσινη φύση, να ακούσει τα νερά που τρέχουν και να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τη μητέρα φύση, που κατάφερε να μην αλλοιωθεί από την επέμβαση του ανθρώπου. Το τοπίο είναι φανταστικό και απείρου κάλλους. Δεκάδες σπάνια λουλούδια και φυτά βρίσκονται δίπλα σας σε κάθε σας βήμα. Η κορυφογραμμή του Ταϋγέτου δεσπόζει επιβλητική στο βάθος στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. 

Τέλος, ο ορεινός οικισμός της Αναβρυτής βρίσκεται στα 790 μέτρα ύψους, δηλαδή μόλις 390 μέτρα υψομετρική διαφορά από τον Άγιο Ιωάννη. Η διαδρομή έχει χρονομετρηθεί από τον Ε.Ο.Σ.Σ. περίπου 1 ώρα και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ορειβασίας καθώς και ούτε κάποιος ειδικός εξοπλισμός. Φτάνοντας στον οικισμό μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο γραφικό καφενείο του χωριού, καθώς και να περιηγηθείτε στα στενά δρομάκια του οικισμού.

Πληροφορίες στο τηλ.(Ε.Ο.Σ.Σ.) 27310-22574

Αλιμήσης Χρήστος  

Προηγούμενα άρθρα : Ορεινή Πεζοπορία

Copyright © 2003-2004. All rights reserved