Εφ ) ημερίδα

Εφημερίδα μαθητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου Σπάρτης

Προσδοκούμε στο …Ε της ημέρας, του λόγου, της πληροφορίας,

της επιλογής, της κρίσης, της παιδείας …

 

ΘΕΜΑ :  " ΤΕΙ - Ένα σύγχρονο έργο " 

Με μεγάλους αγώνες κατάφερε η Λακωνία να πάρει το ΤΕΙ, αλλά τα αποτελέσματα σίγουρα θα την ανταμείψουν.

Ένα έργο, όπως το νεοσύστατο ΤΕΙ Σπάρτης, έχει μεγάλη σημασία γιατί εκτός από εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έχει αναπτυξιακό και προοδευτικό, για την περιοχή στην οποία εντάσσεται.

Στην πραγματικότητα για την στέγαση του συνέβαλαν όλοι οι βουλευτές, μεγάλοι εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων και μη, οι μητροπολίτες και ο δήμαρχος Σπάρτης. Βασικό ρόλο έπαιξε και η υπουργός παιδείας μας κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Κατά την εκκίνηση του ΤΕΙ υπάρχει το πρόβλημα στέγασης, που γίνεται στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου. Όμως αυτό θα λυθεί, αφού οι μόνιμες εγκαταστάσεις στον Κλαδά έχουν αρχίσει. Επίσης, ένα ακόμη πρόβλημα ήταν η στέγαση όλων των φοιτητών που πρόκειται να έρθουν τα επόμενα χρόνια. Η Μαθητική Εστία εγκαταλελειμμένη για χρόνια, έχει αρχίσει να αναστηλώνεται και να ανακαινίζεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως στέγαση φοιτητών και ειδικότερα της Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ.

Τα έργα της πόλεως μας έχουν ως απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της. Σ’ αυτό πρέπει να συμβάλουμε κι εμείς, ατομικά, ως πολίτες της. Δε θα πρέπει να είμαστε ανεύθυνοι και αδιάφοροι για τόσο σημαντικά έργα που δίνουν την ευκαιρία στη Σπάρτη να αναδείξει την ομορφιά της.

Παρθύμος Αλέξεανδρος (Α΄)

 

Copyright © 2003-2004. All rights reserved